Blog

Meegaan met de flow of kopje onder?

Datum: nov 18, 2016

Hoe blijf ik in balans als er van alles om me heen gebeurt? Wat kan ik doen als er zoveel gebeurt dat ik niet meer weet welke keuzes goed zijn voor mij? Hoe blijf ik zo licht en makkelijk mogelijk in mijn leven staan, ook als er dingen gebeuren die mij hierin uitdagen?

De eerste reactie in dit soort situaties is bij de meeste mensen om mee te gaan met denken of emoties. Dat betekent dat oplossingen gezocht worden door over dingen na te denken, maar als snel zal je merken dat je dan in vicieuze cirkels terecht komt. Het wordt al snel piekeren, overdenken en piekeren.

Ook je verliezen in emoties, angst, frustratie, boosheid, verdriet of onrust zorgt ervoor dat je vast kunt lopen. Als die emoties mee gaan doen, dan kun je er helemaal in verdrinken.

Het zal zo’n groot verschil voor je maken als je als eerste die golf gaat vinden. Eerst vraagt het misschien even wat acceptatie om toe te laten dat je nu eenmaal op dit punt in je leven veel meemaakt of veel gebeurt. Maar door het vanuit een groter perspectief te zien, de hele oceaan, in plaats van alleen maar de golf, kun je vanuit deze positie je balans gaan vinden.

Je zou je ook af kunnen vragen wat je mag leren, of wat je kan leren door deze situatie. Dan verander je al snel van slachtoffer naar de verantwoording nemen over je eigen leven.

En dat je er sterker en wijzer uit zal komen, dat is zeker, het hoort nu eenmaal bij het leven!

Je kan sneller je balans vinden als je even stopt met oordelen of het positief of negatief is wat je meemaakt en het alleen maar te accepteren dat het nu eenmaal zo is.

Als je voelt of bemerkt dat je meer balans begint te krijgen door het zo te zien, kun je meegaan met je surfplankje met jouw golf. En als je eenmaal die acceptatie hebt, zal je heel snel je balans weer terugvinden en het overzicht krijgen.

De gedachten die je dan krijgt over je situatie zullen je helpen verder te komen en keuzes te maken die bij jou passen. Wil je meer lezen over het blijven uit gedachten of emoties, lees dan mijn andere blogs hierover.

Even de tips op een rijtje wat je kunt doen als er zich een grote golf voordoet in je leven:

  1. Zie het als een uitdaging, wat kan ik hiervan leren?
  2. Accepteer dat het nu eenmaal nu eenmaal zo is, ga in de realiteit staan.
  3. Realiseer je dat het tijdelijk is, ergens zal de golf tot stilstand komen.
  4. Houd de balans in jezelf zodat je vanuit die balans rustig mee kunt surfen op de golf.
  5. Blijf uit het oordelen (denken) en blijf uit de emoties. Pas als je voelt dat je bovenop die golf staat, alles kan accepteren en overzicht hebt, sta dan weer je gedachten toe, ze zullen dan helder en inspirerend voor je zijn.

Heb je 1 op 1 hulp nodig? Dan ben je natuurlijk altijd welkom in mijn praktijk. Wil je graag zelf vaardigheden leren om je balans te houden dan past wellicht 1 van mijn trainingen bij jou.

2016 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link:
Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang een gratis training om bij jezelf te komen.

 
 

 

 


 

Meegaan met de flow of kopje onder?