Blog

Bevrijding en vrijheid

Datum: feb 16, 2018

Als ik aan vrijheid denk en aan werkelijke bevrijding dan denk ik aan vrij zijn om werkelijk jezelf te zijn. 

Vrij zijn van welke beperking dan ook, vrij zijn van de beperkingen in het collectieve bewustzijn en de beperkingen in je individuele bewustzijn. 

Dat betekent dat je je vrij voelt om volledig jezelf te zijn vanuit je Ziel en dus niet in allerlei innerlijke conflicten verzandt met je persoonlijkheid.

Hoe heerlijk is dat…. En het is ook mogelijk voor jou….!!!

In mijn praktijk gaan veel sessies over innerlijke conflicten die mensen hebben en ik merk het ook in de cursussen die ik geef, dat mensen ernaar verlangen om de illusies van die conflicten te doorzien en volledig vanuit hun ware zelf te leven!

Kies jij voor oude denkpatronen waarvan je al lang weet dat ze niet meer werken, of kies je voor je hart?

Beperkingen in je individuele bewustzijn kunnen oude patronen of overtuigingen zijn die je hebt aangenomen door je opvoeding, uit je familiesysteem, de cultuur en omgeving waarin je bent opgegroeid. Dit vormt je gedachten en het zijn deze gedachten die je in de weg kunnen zitten naar werkelijke bevrijding.

De belangrijkste eerste stap naar vrijheid is herkennen dat het je denken is, dat je blokkades hebt. 

Je bent niet je denken. Je denken ontstaat juist vanuit die blokkades. Blokkades zorgen voor beperkende gedachten. Die blokkades en beperkende gedachten zijn absoluut te transformeren en op te lossen, het is zo goed mogelijk om die op te ruimen en helemaal jezelf te zijn en in je vrijheid te staan. 
Het is niet nodig om ze in stand te houden, zeker niet als je de illusies ervan kunt gaan doorzien en je je werkelijke zelf steeds beter leert kennen.

Het collectieve bewustzijn is een bewustzijn dat ‘in de lucht’ hangt. Dat iedereen kan voelen. De sfeer is anders op een vrijdagmiddag dan op een zondagochtend. Het voelt anders om iets op tv te kijken als er tegelijkertijd velen mensen kijken of als je hetzelfde kijkt op een ander tijdstip. Vooral de media spelen handig in op dit gevoel en kunnen door op een bepaalde manier nieuws te belichten invloed uitoefenen op dit collectieve bewustzijn. Meestal is dat gericht op het in stand houden van allerlei nare gevoelens en energieën zoals angst en wraakgevoelens. 
Dit werkt bevrijding tegen en zorgt voor afhankelijkheid van nog meer ‘negatief’ nieuws.

Steeds meer mensen zijn aan het wakker worden en herkennen het verschil tussen echte vrijheid en jezelf zijn en gevangen zitten in een beperkend systeem. 

tekening Nancy de Zwart 

Er zijn verschillende manieren om in die vrijheid te komen en volledig jezelf te zijn. Het is mogelijk voor jou en voor iedereen die ervoor openstaat!

1. Erkennen dat het je recht is om in vrijheid te leven! 

Dat werkelijke vrijheid van binnen zit, hoe jij in de situatie en in je leven staat, wat er dan ook in je leven gebeurt. Bewustwording is een grote stap naar bevrijding! Je zult gaan herkennen dat je de vrije keuze hebt om al die beperkingen los te laten en werkelijk in vrijheid kan leven.

2. Het aandurven om vrij te leven! 

Durf jij het aan om werkelijk je leven ten volle te leven in vrijheid? Ook als je je hiervan weg houdt zijn dat slechts illusies en wederom beperkingen uit oude systemen. Durf te leven, echt te leven en beleven! Soms kan daar echt moed voor nodig zijn, maar als je die stap durft te zetten zal je het mooiste op je pad krijgen.

3. Bewust worden van je beperkende denkpatronen. 

Je kunt de volgende vragen stellen aan jezelf: 

- “Zijn deze beperkende gedachten van mij of heb ik die overgenomen of draag ik die mee van iemand of uit het systeem waaruit ik kom”. 

- “Is het werkelijk waar wat ik denk of heb ik het ergens aangenomen, en zo ja, waar heb ik deze blokkades/beperkingen dan aangenomen?” 

- “Kan ik mezelf gunnen om echt in vrijheid te leven, durf ik echt vrij te leven of heb ik beperkingen en blokkades nodig om me veilig te voelen, heb ik het nodig om in een systeem te functioneren of kan ik doorzien dat dat een schijnveiligheid is?” 

- “Volg ik mijn hart of mijn hoofd? Het hart staat in verbinding met wie je werkelijk bent, je hoofd staat in verbinding met je (aangenomen) patronen en beperkingen, een open hart kent geen beperkingen.” 

- “Kan ik het herkennen of ik mezelf ben of dat ik vanuit oude patronen denk en handel?”.

4. Je verbinden met schitterende plekken in de natuur. 

Natuur is helend, harmoniserend en helpt je herinneren dat je leeft, dat je er bent, dat je een ademend wezen bent en er mag zijn. Natuur troost en geeft ruimte en vrijheid.

5. Vind jouw eigen waarheid! 

Het is een roerige tijd waarin je soms heen en weer geslingerd kan worden tussen verschillende waarheden. Mensen worden op dit moment meer dan ooit uitgedaagd om hun eigen waarheid te vinden. 

Soms kan dat verwarring geven, maar dat is juist goed. 

Juist in die verwarring of chaos waarin je terecht kunt komen kun je die innerlijke waarheid vinden. Durf je er maar aan over te geven, durf mee te gaan met die verschuiving en het zal je nieuwe wegen tonen. Grijp niet terug op oude patronen want dat zal je weer terug brengen waar je was. 

Durf te vernieuwen!

6. Meditatie is een krachtige manier om voorbij de beperkingen te gaan en het contact met je essentie te herstellen en versterken. 

Er zijn zeer veel verschillende meditatietechnieken. Er zijn altijd wel technieken die bij jou passen. 

Meditatie is niet een middel om een bepaalde rust te bereiken, maar meditatie is een manier van Zijn. Het helpt je om er heel bewust te zijn. Door zo bewust te zijn kom je in de bevrijding. In dit proces kun je van alles tegenkomen in jezelf en het is steeds opnieuw de kunst om je open te stellen voor je verlangen naar vrijheid en dit rijkelijk te laten stromen. 

Je hebt de vrije keuze waarin jij je mee laat nemen. Waar kies jij voor?

Ga je mee in je emoties, blokkades en beperkingen of durf je er voorbij te gaan en je over te geven aan die vrijheid?! 

Het ligt klaar voor jou!

Het is er allemaal!

Ben jij bereid om dit jezelf te gunnen en ervoor te gaan?

Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt. Hulp is er altijd, volg daarin je eigen gevoel wie of welke vorm bij je past.

Als het je aanspreekt kan je een van mijn online trainingen volgen, een bijeenkomst volgen of meedoen met de jaartraining Awakening your Light Body.


 

Bevrijding en vrijheid