Blog

Kou mijn vriend tijdens de lockdown

Datum: mei 27, 2021

Vorig jaar toen het kouder werd vroeg een lieve vriendin van mij of ik bij haar in een ijsbad in de tuin wilde komen zitten....... Oh jeeeh! Als er iets is waar ik bang voor ben is het kou, altijd moet de verwarming hoog, naar buiten met handschoenen aan en dat soort dingen.
Dus ik bedacht me.... nou dan is dit mijn kans om van deze angst af te komen. De ervaring die ik had de eerste keer was onbeschrijfelijk. Door de enorme koude schok kom je in een reset en van binnenuit komt er een shot aan stofjes vrij waardoor je in een natural high komt.
Wim hof (the iceman) zegt: “High on your own supply”. Het heeft erin geresulteerd dat we de hele winter door, ook met sneeuw en ijs, zelfs met -15, bijna dagelijks in de zee hebben gezwommen. En ja.... in bikini.... en daarna zo over het strand door weer en wind.

Van binnenuit heeft dit zo’n overgave gegeven, dat ik geen beperkingen met kou meer bemerk en ik heb geleerd er juist van te genieten waar ik tegenop zie! En ik moet eerlijk zeggen dat het elke keer weer een 'dingetje' is om het water in te gaan, maar als de overgave komt, dan is het genieten, ja zelfs in de extreemste kou.

Dat komt omdat je los komt van alle conditioneringen, het lichaam neemt het over en je voelt je bevrijd! Iedereen kan dit, het zijn onze conditioneringen die ervoor zorgen dat je 'denkt' dat je het niet kan, dat je angsten kloppen, dat je ze niet moet voelen, maar het tegendeel is waar.

Het is nu mei, de zee is 10 graden, voor ons winterzwemmers dus eigenlijk te warm. Maar als je je wilt voorbereiden op komende winter en ook deze reset wil elke keer als je de kou aangaat. Kan je deze zomer beginnen met koud douchen of ook in natuur water gaan zwemmen. Een aanrader!
Alles in jezelf wat je onder ogen ziet, verliest aan kracht en zal je niet in de weg kunnen zitten. Wie bij mij in de praktijk is geweest en/of mijn inspiratiemails leest weet al dat dit mijn manier is.

Ga het aan, durf het waar je tegenop ziet, doorvoel de emotie die je eigenlijk niet wil doorvoelen. Het is de enige manier om de controle over jezelf terug te krijgen en je bevrijd te voelen!


 

Kou mijn vriend tijdens de lockdown