Traing in Bewustzijn

Voor een Makkelijk, licht en vreugdevol leven

Geleide meditaties

Geleidemeditaties zijn een makkelijke manier om dicht bij je werkelijke zelf te komen!

Voorbij het denken
Waardoor de stemmetjes en al die gedachten in je hoofd naar de achtergrond gaan of zelfs oplossen.
Voorbij je emoties
Waardoor je niet blijft hangen en verder kan komen. 
Voorbij je blokkades
In verbinding met je werkelijke zelf, waardoor je echt inzicht en inspiratie uit je zelf kan krijgen
Geleidemeditaties bieden je een pad, een pad naar een lichter en vreugdevoller leven!

Tip:  Houd pen en papier bij de hand om inzichten en ervaringen op te schrijven

Wat is een geleidemeditatie?
Geleidemeditaties helpen je om op innerlijke ontdekking te gaan of om een bepaalde staat van ontspanning te bereiken. Je hoeft alleen maar te volgen en te luisteren. Deze manier van mediteren is steunend omdat je aan de hand wordt meegenomen. Er wordt een helende uitnodigende ruimte voor je open gehouden waardoor je gemakkelijker mee kan komen.
Heb je vragen of wil je iets delen? Mail me gerust op info@praktijkbewust-zijn.nl

Klik hier voor gratis training

Op mijn Youtube kanaal Roos Plagge kan je meer gratis geleidemeditaties beluisteren.

(Her)vind de rust in jezelf!​

Gedurende 50 minuten word je begeleid bij een innerlijke reis, leg pen en papier klaar voor na afloop. Als je niet gewend bent zo lang innerlijk gericht te zijn, begin dan met een van mijn andere kortere meditaties. Of beluister deze innerlijke reis tijdens een wandeling.

bij mezelf zijn

In deze meditatie ga je verkennen hoe het voelt om echt bij jezelf te zijn. Als je bij jezelf bent dan sta je in je kracht, voel je innerlijke rust en sta je in contact met je innerlijke wijsheid. Als je bij jezelf bent dan laat je los wat je verzwaart. Heb jij een verlangen om helemaal vanuit jezelf te leven? Begin dan met de eerste stap om bewuster te worden van jezelf. Deze meditatie duurt ongeveer een kwartier.

Wees bij jezelf en leef vanuit jezelf!

​Deze meditatie is tevens een introductie voor de training 7 vaardigheden om bij jezelf te blijven.

 

Ontspannen in het nu

Nemen je gedachten en bepaalde situaties de overhand in je leven waardoor je steeds vastloopt? Met deze korte meditatie kom je weer snel in het NU. Ook als je onrust, verdriet, angst of boosheid voelt dan mag dat er zijn. Geef je binnenwereld even 10 minuten de tijd om aandacht te krijgen van jezelf.​

Ontspan in het NU en in je gevoelens

Opschoning

In deze meditatie word je begeleid om nog meer los te laten wat je verzwaart. Het enige wat je hoeft te doen is naar binnen te keren en te voelen wat daar gebeurt. De meditatie neemt je mee om bewust te worden van meer verfijning zodat je het grovere kunt gaan loslaten. Licht en makkelijk is er al voor jou. Laat alle strijd los, het is goed zoals je bent, alles is goed zoals het is. Deze meditatie duurt ongeveer 15 minuten.

Opschoning van zware gevoelens en energieën in jezelf zodat je je weer licht en vrij kan voelen.

Deze mediditatie is ingesproken bij een thema-avond Lente, daarom wordt er ook over groei gesproken en wat er nodig is om tot bloei te komen. Door bewust te zijn van je ademhaling kan je helemaal in het NU komen. 

Je wordt geholpen om steeds meer in het moment en in de ontspanning te komen. Zo kan je loslaten wat er daarnet was en wat er straks komt. Vanuit stilte komen je eigen antwoorden van binnenuit. Wat voel jij van binnen uit dat je nodig hebt om lichter en vreugdevoller te leven. Hou pen en papier bij de hand zodat je na afloop je inzichten kan opschrijven. Deze meditatie duurt ongeveer 20 minuten.

Een meditatie die je helpt om in je innerlijke rust te komen en te luisteren naar jezelf.

leven vanuit je essentie

​Een mooie lichte meditatie waarin je wordt begeleid om in diepere lagen van jezelf te komen. Je ziel, je essentie is Puur. Je ziel is Licht en Liefdevol. Door ervaringen in je leven kunnen daar sluiers overheen gekomen zijn. En kan je zijn vergeten wie je werkelijk bent. 

In deze meditatie ga je sluiers loslaten zodat je van binnenuit beter kan voelen wat er geleefd wil worden. Het is een natuurlijke staat van zijn om te leven vanuit je Ziel, al het andere is een illusie waar je op de een of andere manier in bent gaan geloven omdat je er zolang in vast hebt gezeten. Deze meditatie duurt ongeveer 20 minuten.

Deze meditatie zal je helpen om meer te voelen van binnenuit wie jij in essentie bent. Je kan deze meditatie keer op keer beluisteren als je behoefte hebt om meer thuis te komen bij jezelf en een weg zoekt in lastige situaties.

doorbraak naar een nieuw leven

Heb je het gevoel dat het leven je zwaar valt? Voel je je verzwakt? Als je teveel gericht bent op zware zaken en je zorgen kan je in deze meditatie gesteund voelen om je meer op je levenskracht te gaan richten en bij jezelf te komen. Uit de diepere lagen in jou wil er nieuw leven wakker worden.

Als je altijd maar hebt gekozen voor anderen en je te richten op anderen, word je in deze meditatie uitgenodigd om te gaan leven voor jezelf. Dan komt er Vreugde en Licht vrij in jezelf. Het is een keuze en die kan jij maken. Deze meditatie duurt ongeveer 25 minuten.​

Deze meditatie zal je helpen om los te laten wat je verzwaart en je te richten op een nieuw leven.

 

Landen in jezelf voor een gelukkig en lichter leven

Een meditatie die je helpt om bij jezelf te komen en te landen in jezelf. Je gaat je meer realiseren dat je je energie versnippert en je aanpast. Vertrouwen opbouwen dat je leven zich van binnenuit zal ontvouwen. Herinneren dat je ziel zo puur en licht is als een kind, je gaat dat contact herstellen en de liefde (her)vinden in jezelf. De relatie met jezelf herstellen en met de ander. Je hebt alle recht om er te zijn en te genieten van je leven. Deze meditatie komt uit de cursus Omgaan met gevoelens en Gedachten

Verzachten in Jezelf

Een meditatie die je helpt met meer liefde en compassie naar jezelf te kijken. Veiligheid zoeken in jezelf door te verzachten in jezelf. Een Ja naar jezelf kan een Nee betekenen naar de buitenwereld, zo kan je meer ruimte gaan innemen voor jezelf. Open gaan staan voor inzichten die uit jezelf komen, luisteren naar wat je al een tijd eigenlijk al weet. Durf te leven van binnenuit, onderzoek vertrouwen dat het goed komt. Deze meditatie komt uit de cursus Omgaan met gevoelens en Gedachten.

Landen in je pure zelf voor innerlijke rust

Je wordt geholpen om in diepere lagen in jezelf te komen, om in die veilige plek in jezelf te komen waar je tot rust kan komen. Benader jezelf met liefde, zachtheid en zorgvuldigheid zoals je een klein kind zou benaderen. Omarm de kwetsbare delen in jezelf zodat ze meer ruimte krijgen en zich veilig voelen in jou. Het geeft je kracht en bescherming. Deze meditatie komt van de thema-avond Innerlijke rust.

 

 
Klik hier voor gratis training

Licht meditaties

De onderstaande meditaties gaan dieper en vragen meer overgave. De meditaties hieronder zijn liefdevol gechanneld op Light Body bijeenkomsten. Ze zijn vanuit zeer verfijnd Licht gechanneld en helpen je volledig in afstemming van je Ziel in je leven te staan. Channelen betekent dat de meditaties niet zijn voorgelezen, maar dat ik tijdens het inspreken van de meditaties me afstem op hoog verfijnd Licht, Liefde, de Bron of hoe je het wilt noemen.

In deze meditaties worden de Lichtcentra en de Lichtlichamen soms aangehaald uit de Jaartraining Awakening your Light Body. Mocht je deze cursus niet hebben gevolgd en spreekt dit je wel aan, luister dan eerst naar de gratis meditaties van de Light Body. Deze jaartraining start een keer per jaar in januari/februari. Meer informatie.

Enige persoonlijke en spirituele ontwikkeling om deze meditaties te kunnen volgen is gewenst en dat je bekend bent met het feit dat je niet je denken bent, maar dat je je pure zelf, je bron is wie je werkelijk bent. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Introductie meditatie Awakening your Light Body

Introductie meditatie Awakening your Light Body

Een meditatie waarin je een introductie krijgt in de jaartraining Awakening your Light Body. Het eerste deel van de meditatie is om je persoonlijkheid te verlichten en in het tweede deel van de mediatie krijg je een introductie in de klanken behorende bij een aantal Light Body Centra.

Als je van binnen voelt dat je toe bent aan een grote stap om te groeien in Licht en Bewustzijn dan is dit het pad voor jou! 

Als je een JA voelt, neem dan contact met me op via info@lichterlevenacademie.nl.

Een keer per jaar in januari/februari start de jaartraining Awakening your Light Body. Lees hier meer

open je hart en leef in vreugde

voor gevorderden)
Een meditatie waarin je wordt uitgenodigd meer in vreugde te leven en meer in afstemming hiermee te leven. Om te groeien door bewustzijn in plaats van door lijden. Om los te laten wat je verzwaart.

Stap uit het lijden, het kan! Laat je begeleiden om in de hoogst mogelijke afstemming te leven. Je ziel is puur en zuiver en Licht, daarin is alles wat je nodig hebt, je wordt geholpen om sluiers los te laten hierin en illusies te doorzien. Je hart opent zich en er ontstaat ruimte voor Vreugde.​

Een meditatie die je helpt om uit het lijden te stappen en in lichte afstemming van je Ziel je pad te gaan. 

Durf je open te stellen en over te geven aan een golf van Liefde en dompel je je erin.

overgave aan je ziel in vertrouwen

(voor gevorderden)Deze meditatie gaat over overgave en vertrouwen. Je gaat voelen hoe positief werkelijke overgave voor je werkt. Overgave is een staat van Zijn waarin je bewust bent van de stroming vanuit je Ziel. Je geeft je over aan jezelf. Er is een Lichtwezen dat jou laat voelen en ervaren hoe werkelijke overgave werkt en hoe je je frequentie verhoogt, waardoor je lichtere situaties aantrekt in je leven. Je wordt uitgenodigd om alle weerstanden en het vechten tegen bepaalde situaties los te laten. Van daaruit kan een wonderlijke nieuwe richting in je leven ontstaan. Een meditatie die je keer op keer kan beluisteren als je in een lastige situatie zit waarin je vecht en je weet dat accepteren je verder brengt.​

Deze meditatie helpt je om van binnenuit te voelen dat je vertrouwen kunt hebben dat alles wat er gebeurt in je leven precies het juiste is en je precies daar brengt waar je zijn moet.

Verlichting en loslaten, helder je  levensmissie ervaren vanuit je Bron

(voor gevorderden)|
Een zeer rustige, lichte en liefdevolle meditatie die je op dieper niveau helpt herinneren wie je werkelijk bent en waar het werkelijk om gaat. Het Licht krijgt meer ruimte in jou en spoelt alles weg wat je verzwaart. Je neemt je hoogste en lichtste jij aan waardoor je meer overzicht krijgt. Je komt in je Bron en gaat voelen hoe puur en zuiver het daar is, voorbij alles wat je op welke manier dan ook in de weg zit.

Het zal voelen als thuiskomen in jezelf. Je gaat de rode draad door al je levens helder krijgen en krijgt meer inzicht in je levensmissie.

Een meditatie die je steeds meer inzichten over je levensmisse en meer verlichting geeft, hoe vaker je deze zal luisteren.

Klik hier voor gratis training