Blog

Weerstand omarmen

Datum: nov 23, 2017

Soms kan het lijken alsof je geen uitweg weet in een situatie, alsof alles heel erg op je afkomt. Dan ervaar je allerlei blokkades in jezelf die je alleen maar verder en verder wegbrengen bij je eigen innerlijke waarheid. Ken je dat gevoel? ….

Er is zeker een weg om hier mee om te gaan en uit te komen. Eigenlijk draait het vastlopen en blokkades altijd om weerstand.

Weerstand tegen verandering,
Weerstand tegen pijn.
Weerstand hoe mensen reageren.
Weerstand tegen gevoelens.
Weerstand op wat er gebeurt in je leven.....

En daar was je zelf ook al achter, weerstand brengt je geen steek verder, weerstand verergert alleen maar de situatie.

En wist je dat het ook anders kan?.....

Weerstand kan je ook liefdevol omarmen.
Weerstand kan je nieuwsgierig verkennen.
Weerstand is voor jou je aller aller aller grootste groei potentieel.
Weerstand is je doorgang naar rust.
Weerstand wijst je de weg naar bevrijding!

Het doel is niet van de weerstand af te komen, maar om de weerstand helemaal te verwelkomen. En het mooie gebeurt dan helemaal vanzelf. De weerstand lost op als sneeuw voor de zon.

Door het zo te doen, kun je ook uit het oordelen blijven. Oordelen en veroordelen leiden naar weerstand. Uit het oordelen kan je blijven door het grotere plaatje te blijven zien. Alles heeft op de een of andere manier met elkaar te maken en alles haakt op de een of andere manier in elkaar. Dus ga er boven staan en probeer de situatie zoveel mogelijk te overzien. Dus wat is er nu eigenlijk aan de hand, hoe is het om naar die situatie vanaf de ander kant te kijken, waar past deze gebeurtenis in mijn leven en hoe verhoudt het zich allemaal tot elkaar…

De prijs die je betaalt door in weerstand te blijven is enorm hoog en nog erger, het is het absoluut niet waard. Vooral omdat je zo al je groei processen blokkeert. En natuurlijk gaat het meeste daarvan onbewust, dus je kan het jezelf ook niet helemaal kwalijk nemen, maar je kan wel de eerste stappen gaan zetten om verder te komen.

De sleutel ligt in zo bewust mogelijk ZIJN. En daar schrijf ik vaker over…. Meditatie zal je daar zeker bij helpen...

Dat betekent niet dat je zweverig met je ogen dicht moet gaan zitten, maar dat je je ogen sluit, naar binnen keert, je weerstanden vindt en liefdevol aanneemt, liefdevol verwelkomt.

Ik geef weleens het voorbeeld van een kind dat op zijn knie valt en een schaafwond heeft. Als je er geen aandacht aan geeft, blijft dat kind de hele dag door zeuren en aandacht vragen. Maar als je er even goed naar kijkt, aandacht geeft aan de knie en alle gevoelens erkent, troostend en liefdevol voor het kind er bent, dan komt er rust….
En zo is het met onze innerlijke weerstanden, zie het maar als kleine kinderen die erkent en gezien willen worden.

Neem die stap, durf het maar!

Nog even op een rij:

  1. Weerstanden zijn er niet om tegen te vechten, maar om liefdevol te verwelkomen.
  2. Oordelen en veroordelen verergeren weerstand.
  3. Houd zoveel mogelijk overzicht zodat je de verbanden in de situaties in je leven helder hebt/krijgt, ga er boven staan en zie hoe alles altijd met elkaar te maken heeft.
  4. Wordt zo bewust mogelijk van je gevoelens door middel van meditatie, innerlijke reflectie.
  5. Jouw grootste groeipotentieel zit in je pijn, stap erin en durf!

Wil je vaardigheden leren om blokkades op te lossen? 
Heb je behoefte aan een pad waar je de beste versie van jezelf kan (be)leven? 
Makkelijk, licht en vreugdevol? 
Zoek je een manier om je lekker te voelen wat er dan ook gebeurt?Sluit dan aan bij de jaartraining Awakening your Light Body, deze begint weer begin
2018.
Lees hier meer…

2017 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link:
Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen schrijf je dan in en ontvang gratis een training om bij jezelf te komen. 

 


 

Weerstand omarmen