Blog

Omgaan met emotionele pijn

Datum: sep 18, 2016

Ken je het gevoel van pijn in je hart, een knoop in je buik, een last op je schouders een druk op je hoofd? Door emotionele pijn kun je dergelijke lichamelijke sensaties krijgen en behoorlijk ver van jezelf af komen te staan.

De beloning is immens als je durft te kijken naar je eigen pijn in plaats van ze onder het tapijt te schuiven of ze af te schuiven op iemand anders. Durf jij dat? Durf jij je pijn aan te gaan, er volledig laten zijn? Het zou kunnen zijn dat je bang wordt dat je er dan nooit meer uit komt, maar het tegendeel is waar, het is een illusie dat je moet blijven vechten met jezelf. Juist door gevoelens aan te gaan kun je ze gaan opruimen.

Weet dat je eigenlijk altijd al verlicht was, dat je al volmaakt bent!

Het zijn slechts oude patronen die je hebt aangenomen, littekens, beschadigingen die je ergens hebt opgelopen.
Die plekken kun je helen, het is wel zaak dat je er naar durft te kijken.

Meditatie helpt je naar binnen te keren en jezelf te leren kennen. Je innerlijke spanningen onder ogen te komen en zo voor jezelf een uitweg te gaan vinden.

Meditatie is een manier om naar binnen te keren. Het gaat erom om bewust te worden van wat er in je speelt, niet om naar een bepaald punt toe te werken, maar jezelf en al je gevoelens helemaal aan te nemen zoals het is.
Mocht je dan innerlijke gevechten tegenkomen dan mogen die er ook gewoon zijn, in die innerlijke pijn ligt de sleutel naar verandering, ligt het antwoord naar transformatie.

Pijn of stress = sleutel naar transformatie.

In de stilte van meditatie kun je eens gaan kijken of je kunt gaan luisteren naar jezelf, naar wat er werkelijk geleefd wil worden van uit je zelf. Dus niet het gevecht aangaan met het gevecht in jezelf, maar het gevecht in jezelf liefdevol omarmen.
Alle antwoorden zitten al in jezelf, je hoeft er alleen maar naar te luisteren!

Wat je kan doen:

  • Rustig gaan zitten of liggen, zonder telefoon, tv, radio of andere afleiding en toelaten wat er aandacht wil in jezelf.
  • Je gaan verdiepen in mediteren, technieken leren om naar binnen te keren.
  • Als schrijven bij je past: Opschrijven wat je dwars zit.
  • In therapie gaan om die oude pijnen op te ruimen.

2016 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link:
Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang een gratis training om bij jezelf te komen.


 

Omgaan met emotionele pijn